Forum-TR.CoM

Tam Versiyon: Et Pişirme Püf Noktaları
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[font="PT Sans", -apple-system, BlinkMacSystemFont, "Segoe UI", Roboto, Oxygen, Ubuntu, Cantarell, "Fira Sans", "Droid Sans", "Helvetica Neue", sans-serif]İlk olarak bilinmesi gereken etin yumuşaklığı ile yağ oranının doğru orantılı olması gereklidir. Yağ oranı arttıkça etin yumuşaklığı artmaktadır. Kuru bir et çeşidi yemek istemiyor iseniz etiniz en az bir parmak kalınlığında kesinlikle olmamalıdır. [b][Sadece Kayıtlı Kullanıcılar Linkleri Görebilir Kayıt Olmak İçin Buraya Tıklayın!][/b] denilince akla ilk gelen nasıl piştiğidir. [b][Sadece Kayıtlı Kullanıcılar Linkleri Görebilir Kayıt Olmak İçin Buraya Tıklayın!] [/b]için birbirinden farklı tarifler bulunmaktadır.  Eğer etinizin boyutu 5 cm’den kalın ise daha iyi pişmesi için üzerini bıçak ile kesikler atmanızı önerebiliriz. Pişirme işlemine geçmeden önce de bir süre oda sıcaklığında sakladığınız etiniz daha kolay pişer ve daha lezzetli olabilir. Eti pişirme yöntemleri arasında ızgara seçeneğini tercih ettiğiniz de ise etin fazla yağını da dışarı atmasını sağlarsınız. Böylelikle diyet yapıyorsanız daha sağlıklı bir şekilde k[/font][/color][font="PT Sans", -apple-system, BlinkMacSystemFont, "Segoe UI", Roboto, Oxygen, Ubuntu, Cantarell, "Fira Sans", "Droid Sans", "Helvetica Neue", sans-serif]ilo vermenizi de hızlandıracaktır. Etinizi üzerine yerleştirmeden önce de ızgarayı iyice ısıtmanız gerekmektedir.[/font]


[font="PT Sans", -apple-system, BlinkMacSystemFont, "Segoe UI", Roboto, Oxygen, Ubuntu, Cantarell, "Fira Sans", "Droid Sans", "Helvetica Neue", sans-serif]Lezzetli Et Pişirme Teknikleri[/font]
[font="PT Sans", -apple-system, BlinkMacSystemFont, "Segoe UI", Roboto, Oxygen, Ubuntu, Cantarell, "Fira Sans", "Droid Sans", "Helvetica Neue", sans-serif]Genel olarak ülkemizde [b][Sadece Kayıtlı Kullanıcılar Linkleri Görebilir Kayıt Olmak İçin Buraya Tıklayın!][/b] doğrultusunda tercih edilen et besini herkes tarafından sevilerek yenilmektedir.  Daha lezzetli et yapmak için marine etmeniz gerekmektedir. Marine edilen etler hem daha lezzetli hem daha yumuşak olacaktır. Basit marine işlemi için gerekli malzemeler zeytinyağı, tuz ve biberdir. Marine ayrıca etinize lezzet katma harici sizleri gereksiz kalorilerden de koruyacaktır. Kuyruk yağı kullanmamalısınız. Tereyağında kavurmamalısınız. Kızartma yapmamalısınız. Yüksek ateşte kesinlikle pişirmemelisiniz. Böylece bu yöntemlerle eti pişirdiğinizde oldukça lezzetli yemekler ortaya çıkmaktadır.[/font][/color]