18-08-2021, 07:06 PM
Pamuklu kumaşın özellikleri
Pamuk, sentetik elyaflardan çok daha emicidir. Malzeme kendi ağırlığının %65'ine kadar su emebilir ve Ancak [Sadece Kayıtlı Kullanıcılar Linkleri Görebilir Kayıt Olmak İçin Buraya Tıklayın!] kumaşların kuruması da uzun zaman alır. Pamuk aynı zamanda kiri ve yağı da kolayca emer, ancak bu maddeleri kolayca serbest bırakır. Bu nedenle pamuklu kumaş, iş kıyafetlerinde çok popülerdir. Kilo İle Kumaş. Ayrıca kaynatılıp sterilize edilebilir. Bu onu tıp alanında ilginç kılıyor. Pamuklu kumaş çizmez ve alerjiye neden olmaz.
Pamuklu kumaş, nemli veya ıslak olduğunda, kuru olduğunda olduğundan daha fazla yırtılmaya karşı dayanıklıdır. Kumaş, güvelere ve diğer böceklere karşı nispeten yüksek bir dirence sahiptir. [Sadece Kayıtlı Kullanıcılar Linkleri Görebilir Kayıt Olmak İçin Buraya Tıklayın!] satanlar. Ayrıca ısıya ve alkalilere karşı dayanıklıdır. Bu yüzden çok sık yıkanabilir. Pamuklu kumaşların boyanması kolaydır. Kırışmaya meyillisiniz,
Pamuklu kumaşın bitirilmesi Parça Kumaş. Pamuğun birçok olumlu özelliğinin yanı sıra kırışma gibi istenmeyen yanları da vardır.
Pamuğun daha fazla işlenmesiyle, apre olarak adlandırılan kumaşa yeni özellikler kazandırılabilir. Pamuk işlenmeden önce taranır. Yabancı partiküller ve küçük lifler uzaklaştırılır. Pamuk ne kadar sık taranırsa, ondan yapılabilecek ipliklerin kalitesi o kadar yüksek olur. Çoğu pamuk da ağartılır çünkü daha sonra daha iyi boyanabilir.
[Sadece Kayıtlı Kullanıcılar Linkleri Görebilir Kayıt Olmak İçin Buraya Tıklayın!] bu işlem sayesinde daha güçlü ve daha ince iplikler üretilebilir. Ayrıca malzemenin parlaklığı, elastikiyeti ve mukavemeti arttırılır. Taraklama, pamuktan ince, yumuşak bir akış oluşturur. Bu tamamen mekanik bir süreçtir. Pamuk, kostik soda ve sülfürik asit ile işlenirse, sonuç şeffaf bir kumaştır. Pamuğu ütüsüz hale getirmek için, lifler eğirme sırasında bükülür ve sentetik lifler karıştırılır.
Kaynak;
[Sadece Kayıtlı Kullanıcılar Linkleri Görebilir Kayıt Olmak İçin Buraya Tıklayın!]