Forum-TR.CoM

Tam Versiyon: Türkiye'nin En İyi 9 Kayak Merkezi
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Kış turizmi denildiğinde elbette ilk akla gelen şeylerin başında kayak merkezleri gelir. Dünya’nın çeşitli noktalarında çok sayıda kayak merkezi bulunmakta ve kış tatilini, karı, kaymayı sevenler buralara akın etmektedirler. Ülkemizde de çok sayıda kayak merkezi bulunmakta, bu sayede yurtdışına çıkmadan da kış tatili yapabilmek mümkün olmaktadır. Türkiye’nin coğrafi konumu birçok kayak merkezinin oluşmasına imkan sağlamış ve yıllar içerisinde bu kayak merkezlerinin sayısı artmıştır. Ayrıca mevcut kayak merkezlerinin de artan taleple birlikte şartları iyileşmiş, imkanları çoğalmıştır.

Peki, ülkemizin en önemli kayak merkezleri hangileridir ve bu kayak merkezleri hangi şehirlerimizde yer almaktadır? Bu soruların yanıtını bulacağınız yazımızda belirtilen kayak merkezlerini daha yakından tanıyacaksınız.

Uludağ Kayak Merkezi

Bursa şehir merkezine ortalama 36 kilometre uzaklıkta yer alan Uludağ Kayak Merkezi ülkemizin en popüler kayak merkezlerinden bir tanesidir. [Sadece Kayıtlı Kullanıcılar Linkleri Görebilir Kayıt Olmak İçin Buraya Tıklayın!] Çok sayıda otele ev sahipliği yapan Uludağ 2543 metre yüksekliğe sahiptir. Fatintepe ve Kuşaklıkaya tepelerinin üzerine kurulu olan Uludağ Kayak Merkezi’nde en düşük rakım 1750 metre, en yüksek rakım ise 2543 metredir.

Uludağ Kayak Merkezi’nde yer alan pistlerden bazıları Kuşaklıkaya Kayak Pisti, Grand Yazıcı Kayak Pisti, Beceren Kayak Pisti, Belvü Kayak Pisti ve Garan Kayak Pisti’dir. Snowboard, big foot, buz pateni ve kar motosikleti gezileri ise kayak dışındaki etkinliklerdir.

Uludağ’da gece hayatı da oldukça hareketlidir. Genç nüfusun yoğunlukta olduğu Uludağ kış mevsimi boyunca çok sayıda etkinliğe, konsere, özel partilere ve festivallere ev sahipliği yapmaktadır.

Uludağ’da kayak yapmayı düşünenler için en uygun zaman 20 Aralık ile 20 Mart tarihleri arasıdır. Buraya günübirlik gelinebileceği gibi Uludağ’da yer alan otellerden bir tanesinde de konaklanabilmektedir. Uludağ denildiğinde ilk akla gelen otellerden bazıları Grand Yazıcı Uludağ, Beceren Hotel, Ağaoğlu My Mountain Uludağ ve Karinna Hotel’dir.

Kartalkaya Kayak Merkezi

Bolu’nun güneydoğusunda bulunan Kartalkaya Kayak Merkezi ülkemizin en önemli kayak merkezlerinden bir tanesidir ve Köroğlu Dağları’na kurulmuştur. Kartalkaya’nın etrafı çam ormanları ile kaplıdır ve karın yağmasıyla birlikte beyaza bürünen bu ağaçlar gezginlere hoş bir manzara sunar. Kartalkaya’daki en uzun pistin uzunluğu ortalama 4000 metredir.

Kartalkaya’ya gelecekler kayak merkezinde bulunan Grand Kartal, Dorukkaya Mountain Resort, Kartal Otel gibi otellerde konaklayabilecekleri gibi yakın civardaki yerlerde konaklamayı da tercih edebilirler. Kartalkaya’ya gelip de kaymayı düşünmeyenler ise otellerin cafelerinde oturup sıcak bir kahve eşliğinde kayanları seyredebilir ve kızak kiralayıp karın tadını çıkarabilirler.

Kartepe Kayak Merkezi

İstanbul’a ortalama 115 kilometre uzaklıkta yer alan Kartepe Kayak Merkezi’nin en belirgin özelliklerden bir tanesi tek ski pass ile tüm pistlerde kayılabilmesidir. Kartepe’de 12 adet pist bulunmakta ve ayrıca bu kayak merkezinde teleski, lift, telesiyej hizmetleri de sunulmaktadır. Kayak bölgesinde sadece bir otel yer almaktadır. Ancak dileyenler yakın çevrede bulunan yerlerde de konaklayabilmektedirler.

Özellikle İstanbul’da yaşayanlar haftasonun gelmesi ile birlikte Kartepe’ye akın etmektedir. Bunun nedeni ise Kartepe Kayak Merkezi’nin İstanbul’a oldukça yakın mesafede yer almasıdır. Bu yakınlık sayesinde dileyenler günübirlik dahi Kartepe’yi ziyaret edebilmektedir.

Palandöken Kayak Merkezi

Palandöken Kayak Merkezi’nde ortalama 6 ay kayak yapılabilmektedir (Kasım’dan Mayıs’a). Uzun kışı, kaliteli karı, çok sayıda konaklama imkanı ve uzun pistleri sayesinde kayak severler için önemli yerlerden bir tanesi haline gelmiştir. [Sadece Kayıtlı Kullanıcılar Linkleri Görebilir Kayıt Olmak İçin Buraya Tıklayın!] Palandöken Kayak Merkezi’ndeki 27 No’lu pist yaklaşık 8 kilometrelik uzunluğu ile ülkemizin en uzun pistleri arasında gösterilmektedir. Palandöken’in kapasitesi oldukça yüksektir. Öyle ki; günde 32 bin kişinin kayak yapabilmesi mümkündür.

2011 senesinde Dünya Üniversitelerarası Kış Olimpiyatları’na ev sahipliği yapan Palandöken Erzurum şehir merkezine ortalama 10 kilometre uzaklıkta yer almaktadır. Buraya geleceklerin 3125 metre yükseklikten 2100 metreye dek durmaksızın kayabilmeleri mümkündür. Palandöken’de ayrıca çeşitli yarışmalar ve festivaller de düzenlenmektedir.

Palandöken Kayak Merkezi’nde toz kar üzerinde kayak yapılmakta ve mevsim boyunca kar kalınlığı 2-3 metreyi bulmaktadır. Kayak malzemesi kiralayacağınız yerlere ev sahipliği yapan Palandöken’de aynı zamanda kayak hocalarından ders alabilmek de mümkündür.

Erciyes Kayak Merkezi

Kayseri şehir merkezine ortalama 25 kilometre uzaklıkta yer alan havalimanına 30 dakika mesafede bulunan Erciyes Kayak Merkezi’nde kayak sezonu Kasım ayının ortasından Nisan ayının sonuna kadar sürmekte, karın yeterli olmadığı zamanlarda da suni karlama yapılabilmektedir. Ramada Resort Erciyes, ACE Hotel Magna Otel ve Mirada Del Lago Erciyes’te yer alan dağ otellerinden bazılarıdır, bunun dışında şehirde konaklayarak otellerin shuttle servisleri ile dağa günlük ulaşım sağlayabilirsiniz. Erciyes’e gelecekler için kayak malzemesi kiralama ve kayak hocasından ders alma gibi imkanlar hem otellerin içinde hem de günübirlik tesislerde mevcuttur. Türkiye'nin en güvenli pislerine sahip Kayseri Erciyes kayak merkezinde 25 kişilik özel güvenlik ekibi bulunmaktadır. Farklı zorluk derecelerine göre 33 pis ve yukarı çıkmak için 18 mekanik araç bulunmaktadır. Erciyes Kayak Merkezi 2018 Günlük Skipass ücreti 70 TL'dir.

Sarıkamış Kayak Merkezi

Kars’ın sınırları dahilinde bulunan Sarıkamış Kayak Merkezi ülkemizin önemli kayak merkezlerinden bir tanesidir. Kristal karla kaplı olan Sarıkamış hem yerli hem de yabancı turistler tarafından ziyaret edilmektedir. Sarıkamış’ta 1 tane teleski, 2 tane telesiyej bulunmakta olup Cıbıltepe’de de 2 adet dörtlü teleski bulunmaktadır.

Sarıkamış’ın özelliklerinden bir tanesi, diğer birçok kayak merkezine kıyasla oldukça sakin olan pistlere sahip olmasıdır. Bu nedenle kalabalıktan hoşlanmayan ve sakin bir yer arayan, ancak aynı zamanda uzun pistler ve kaliteli kar isteyen kişiler Sarıkamış’ı tercih edebilmektedirler.

Ilgaz Kayak Merkezi

Ilgaz Kayak Merkezi’nde kayak mevsimi Aralık ayında başlar ve Nisan ayına kadar devam eder. Burada 2 tane pist yer almakta ve bu pistlerden bir tanesinde gece kayağı da yapılabilmektedir. Ilgaz Kayak Merkezi Kastamonu-Çankırı arasındadır.

Zigana Kayak Merkezi

Karadeniz Bölgesi’nde yer alan Zigana Kayak Merkezi Trabzon’a 60, Gümüşhane’ye ise 40 kilometre uzaklıkta yer almaktadır. [Sadece Kayıtlı Kullanıcılar Linkleri Görebilir Kayıt Olmak İçin Buraya Tıklayın!] Kayak sezonu Aralık ayında başlamakta olup Nisan ayına kadar devam etmektedir.

Davraz Kayak Merkezi

Gerek amatörler gerekse profesyoneller için parkurlar barındıran Davraz Kayak Merkezi Isparta’ya ortalama 26 kilometre uzaklıkta yer almaktadır. Göller Yöresi’nin sınırları içerisinde bulunan Davraz’da kar kalınlığı çoğunlukla 50 cm ile 250 cm arasında değişmektedir.